Hallow LandHallow Land

Hollow Land

Kortfilm af Michelle og Uri Kranot (Israel)

Premiere: 2013
Varighed: 14 minutter

Michelle og Uri er uafhængige filmskabere og interdisciplinære artister. De stammer begge fra Israel, men de har boet udenfor deres hjemland i mange år. De har lavet film og projekter i en række forskel-lige lande, alt imens de søger efter deres ”utopia” indenfor animation såvel som i den virkelige verden. Deres film har deltaget i adskillelige filmfestivaller og har vundet flere internationale priser. De har forelæst verden over og har haft retrospektive screeninger på eksempelvis Forum des Images i Paris i 2009. De sidste ni år har de som bosiddende artister arbejdet på The Animation Workshop, hvor de ved siden af deres egne projekter også har undervist og vejledt de bachelorstuderende på skolen.
Hollow Land er en historie om to menneskers evige søgen efter et sted, hvor de kan føle sig hjemme. Denne søgen sættes i gang af en drøm om et utopia. Solomon and Berta ankommer med deres højtel-skede badekar på slæb til et tilsyneladende solbeskinnet land, som lover dem et pusterum fra deres mange rejser. Lige fra at genbruge teposer til at pille ved gamle rør til de virker, forsøger Solomon at få det bedste ud af det han har. Berta er ikke lige så optimistisk, og hun er ikke villig til at opgive sin drøm. Fra deres håbefulde ankomst til den hårrejsende scene til søs mod slutningen, er Hollow Land en stemningsfuld animationsfilm. Hvad end det er forholdene der dikterer det, eller der er tale om aktive valg, fanger filmen følelsen af at være uafklaret og rodløs, som hjemløsheden bærer med sig.
Hollow Land er blevet rost på de festivaller, hvor den er blevet vist, heriblandt Bristol Encounters, Bradford Animation Festival og Giffoni Film Festival. Den positive reception nåede nye højder, da Hol-low Land blev shortlistet til en Oscar i 2014, hvor Filmen endte blandt de 10 sidste.