Seven MinutesSeven Minutes

Seven Minutes in the Warsaw Ghetto

Kortfilm af Johan Oettinger (Danmark)

Instruktør: Johan Oettinger
Manuskript: Richard Raskin
Produktionsselskab: Basmati Film
Producer: Ellen Riis
Premiere år: 2012
Længde: 8 min.

27-årige Johan Oettinger er en selvoplært instruktør og filmskaber, som har arbejdet med stop motion og live action produktioner siden han var 13 år gammel. Johans CV er præget af en lang række kommercielle produktioner såsom TV spots og musikvideoer, men i 2001 instruerede han sin første kortfilm ”The Killing of Evil”. Siden da har han instrueret og produceret en lang række kortfilmsproduktioner, ofte sammen med hans kreative partner, komponisten og filmskaberen Emil Brahe. Johan Oettinger arbejder også som set designer på blandt andet film for Lego.

Handlingen foregår i Warszawa i 1942. Den otteårige dreng Samek bor sammen med sin mor og bedstemor i en lejlighed i ghettoen. En dag hvor han leger i gården, kigger han ud gennem et hul i muren og får øje på en gulerod, der ligger på fortovet lige på den anden side af muren. Han forsøger at trække guleroden igennem hullet med et stykke ståltråd, uden at være klar over, at to SS soldater er på vagt og meget nøje iagttager, hvad han laver.

Filmen er baseret på en virkelig hændelse, og ”Seven Minutes in the Warsaw Ghetto” overtræder en stor konvention indenfor Holocaust-relateret filmkunst ved ikke at give seeren en fornemmelse af lettelse. Johan Oettinger ønsker at seeren skal opleve et mindeværdigt og tankevækkende billede af Holocaust, der vækker en fornemmelse af tab hos publikum. Filmens sidste scener er derfor intentionelt en svær pille at sluge på et emotionelt niveau. Filmen byder dog også på smukke, opløftende øjeblikke, der gengiver barndommens magi og uskyld – dog uden at sløre de barske realiteter, som kendetegnede Holocaust.

Filmen blev færdiggjort i 2012, og blev blandt andet udtaget til kortfilmskonkurrencen i Annecy International Animation Film Festival, hvor filmen modtog prisen for Special Distinction.