The GiftThe Gift

Professionsbachelor i Grafisk Fortælling

Drømmer du om at blive tegneserieskaber?

Professionsbachelor i Grafisk Fortælling er en fireårig uddannelse for dig, der vil leve af at skabe grafiske fortællinger og universer på et professionelt niveau. Nye hold optages hvert andet år, næste gang i 2019.

Uddannelsen fører dig grundigt ind i alle dele af arbejdet med tegner - fra tegnehåndværket over sekventiel historiefortælling, layout, manuskriptarbejde og grafiske universe - med afstikkere til relaterede felter som illustration, storyboarding, concept art, baggrunde etc. Derudover vil du i løbet af de fire år lære om at arbejde som freelancer og at starte egen virksomhed med fokus på grafisk fortælling.

Det første år af uddannelsen byder hovedsagligt på de håndværksmæssige og de kunstfaglige fag, som for eksempel tegning og sekventiel historiefortælling. De er de mest grundlæggende fag og vil løbe konstant gennem de tre første år. På uddannelsesforløbets andet år ligger de mere videregående fag, som for eksempel produktionsteknik og entreprenørskab. Det tredje år indeholder de valgfrie uddannelsesfag, og på det fjerde og sidste år ligger praktikken og bachelorprojektet.

Uddannelsen i Grafisk Fortælling er baseret på talent, så det er det tegneniveau og potentiale, du viser i dit portfolio, som afgør dine chancer for at blive optaget på uddannelsen. De generelle ansøgning- og optagelseskriterier findes her.