Forskningens Døgn 2017

ted-ed

Animated science

Kom og se animationer over naturfaglige fænomener den 27. april fra 13:00 – 14:00 i Biografcenter Fotorama.

The Animation Workshop/VIA University College har i samarbejde med TED-Ed produceret en række animationsfilm over naturfaglige emner, som lærere fra den ganske verden har peget på som særligt interessante eller svært tilgængelige.
TED-Ed er et koncept, hvor animationsfilmene understøtter lærerens oplæg, og det er efterfølgende muligt at teste sin viden gennem de spørgsmål, der følger animationerne.
Naturvidenskaben er ofte vanskeligt tilgængelig for børn og unge, fordi den gerne udspiller sig på et teoretisk, matematisk eller molekylært niveau eller omhandler en fjern fortid. Med udvalgte filmproduktioner, lavet i samarbejde med TED-Ed, viser Center for Animation, Visualisering og Grafisk Fortælling v. The Animation Workshop/VIA University College animationsmediets helt særlige styrke og potentiale til formidling af og læring om naturvidenskabens komplekse sammenhænge, modeller og hypoteser. Kom og få en snak med vores faglige personale om animationsteknologier, didaktiske overvejelser og praktiske hands-on metoder til din undervisning.
Der vil også blive præsenteret undervisningsmaterialer, der gør det muligt selv at producere animationer af naturens fænomener, blandt andet: Animated Science, Animated Learning og Naturanimation.
Kom forbi Fotorama og få inspiration til undervisningen i naturvidenskab gennem animationsmediet!

Heroes, Identities and Histories


Oplæg med filosof og forsker i moral, etik, kultur og superhelte, Carsten Fogh Nielsen, AU/DPU, D. 27. April, kl 19:00-20:00.


Mennesket er et fortællende dyr og væsen. Vi fortæller historier til hinanden for at give mening til den verden i oplever og sanser, men også for at kunne reflektere over hvem vi er som individer og i fælleskaber. Den mest vedvarende og populære type af fortælling vi deler med hinanden, er historier om helte; ekstraordinære mennesker som handler til gode for andre end dem selv. Men hvorfor er helte historier så ufatteligt populære? Og hvad fortæller disse historier om os selv? I mit oplæg vil jeg diskutere disse spørgsmål ved at trække på en række eksempler fra den mest populære form for underholdning i det 20. og det 21. århundrede: Superhelte tegneserier og film.

-Carsten Fogh Nielsen

Oplægget er på engelsk

Tilmed dig her