ElephantElephant

Efteruddannelser

Efter- og videreuddannelsesafdelingen ’Professional Training’ organiserer korte kurser og ’Master Classes’ specielt udarbejdet i samarbejde med og til den europæiske animationsindustri.

Professional Training-afdelingen er internationalt anerkendt og udbyder efteruddannelseskurser af højeste kvalitet. Ved at udnytte vores omfattende netværk af dygtige og professionelle animatorer/artists sikres, at både kurser og undervisning altid lever op til aktuelle krav fra den europæiske animationsbranche. Dermed forberedes deltagerne til fremtidigt arbejde med animation rundt omkring i verden. Alle kurser afvikles udelukkende med gæsteundervisere, som hentes hertil fra animations-, VFX, og filmstudier fra hele verden.

Både kurser og ’Master Classes’ er udviklet til professionelle og oftest til personer med animationserfaring i alle former for medier. Kurserne henvender sig til en bred målgruppe – lige fra storyboard- og ’concept artists’, karakterdesignere og ’art directors’ til animatorer, CG Artists og instruktører.

Nuværende kurser på The Animation Workshop, VIA UC

Med EU Creative Europe MEDIA støtte:
3D Karakteranimation (hvert forår fra 2004 til nu)
Et nu 16-ugers efteruddannelseskursus som fører deltagerne igennem alle de nødvendige trin i det at lave 3D karakteranimation, fra start til slut.
Web

Visual Effects (Hvert efterår fra 2013 – nu)
16 uger. Kurser er designet til at udstyre meget kreative og motiverede computergrafikere med den nødvendige viden og færdigheder til at skabe fotorealistisk computergrafik og integrere det med realfilmsoptagelser som ét samlet udtryk. Dette spænder fra set extensions over CG-karakterer eller transportmidler til udskiftning af kropsdele og simulationer.
Web

AniDox:Lab (fra 2013 til nu)
Igennem en serie af 3 seminarer i Viborg og København, giver AniDox:Lab talentfulde dokumentar- og animationsfilmskabere muligheden for at kombinere de to verdener. Forløber tackler både en tidsbaseret, filmisk tilgang, men også digitale platforme som muliggør flere fortællinger og tidslinjer. Coaching-seminarerne og de kollaborative workshops er designet som en progression fra finjusteringen af den oprindelige ide, over narrativ udvikling, til den endelige pitchpakke og trailer, samt en pitching-event. Forløbet består af 3 workshops fordelt over ca. 6 måneder med mellemliggende tid til udvikling af de animerede dokumentarfilm, samt deltagelse på festivaler til showcasing af projekterne.
Web

ASF - Animation Sans Frontieres (fra 2008 til nu)
Animation Sans Frontiéres (ASF) er et forelæsnings- og workshopbaseret undervisningsprogram designet til at give produktionsstuderende en forståelse for kunsten og forretningsaspekterne i udviklingen fra idé til færdigt produkt. Fokus er på paneuropæisk netværksdannelse og styrkelse og opkvalificering af deltagernes kompetencer på et professionelt og internationalt niveau. Programmet er et 8-ugers kursus over 6 måneder og afvikles i samarbejde med Filmakademie Baden-Württemberg i Tyskland, Moholy-Nagy University of Art and Design eller MOME i Ungarn, og Gobelins, école de l’image i Frankrig.
Web

Uden EU Creative Europe MEDIA støtte:
Drawing & Visualization
Fuldt semester: 18 uger
Tegnemodul: 6 uger
Visualiseringsmodul: 12 uger
Først undervises i tegnehåndværket baseret på de gamle renæssancemestres metoder, dernæst undervises der i at transformere deltagernes tegnefærdigheder til nutidige tegninger igennem workshops i tegneserier og illustrationsrelaterede emner. Kurset afsluttes med et personligt tegneprojekt efter deltagerens eget valg.
Web.


Tidligere kurser på The Animation Workshop, VIA UC


Ud over de nuværende efteruddannelseskurser, har Professional Training afdelingen af The Animation Workshop, VIA UC siden 2003 afviklet en lang række kortere efteruddannelseskurser i concept design, storyboarding, concept development, game design, art directing, tegnekurser, manuskriptskrivningskurser, softwarespecifikke kurser såsom Flash og Blender og meget andet. Herunder et lille udvalg af de afviklede kurser.

Tidligere kurser inkluderer:

SEA - Concept Development Masterclass (2014)
SEA Concept Development Master Class var en intensiv 2-ugers masterclass i februar 2014. SEA facilitererede mødet mellem 5 europæiske, 5 brasilianske og 5 japanske concept artists, der sammen designede storyworlds og grafiske IP, der appellerer til hele eller dele af det globale marked. Den primære målsætning var at styrke internationale netværk, tilegnelse af kendskab til globale markeder samt værdifuld erfaring med ambitiøse co-produktioner i en regional kontekst.
Web

3D Artist (15 ugers kursus hvert efterår fra 2006 – 2013)
3D Artist kurset var et 15-ugers kursus specifikt designet til at føre deltagerne igennem alle de nødvendige skridt i arbejdet med at skabe computergrafik, fra concept design til modellering, texturing, shading, lighting og rendering.

LEGO karakterdesignkursus (2012)
Et 1-uges kursus for designteamet hos LEGO A/S’s hovedkvarter i Billund.

LEGO karakterdesignkursus (2011)
Et 1,5-uges kursus for designteamet hos LEGO A/S i Billund.

Animationsproduktion Masterclass (2011)
Dette intensive undervisningsforløb på 2 uger fokuserede på, hvordan deltagerne kunne producere deres animationsrelaterede indhold i et cross/transmedia medielandskab.

Concept Design Masterclass (2011)
Dette korte kursus forløb over to uger, og de tre instruktører underviste deltagerne i at designe karakterer og baggrunde/environments.

Storyboard Masterclass (2010)
En 1-ugers masterclass med Matthew Luhn og Valerie LaPointe fra Pixar Animation Studios.

Barbara Slade Masterclass (2007 og 2011)
To 2-ugers manuskriptskrivningskurser med den erfarne manuskriptforfatter Barbara Slade (Rugrats,Winnie the Pooh, Angelina Ballerina, Dead Gorgeous).