Professionsbachelor på The Animation Workshop

Tre linjer at vælge imellem: Karakteranimation, Computer Graphic Arts og Grafisk Fortælling.

"The Animation Workshop udstråler professionalisme, disciplin og personlig udvikling – og giver plads til at være sig selv. Hvad mere kan man ønske sig?"

Lasse Rasmussen
Bachelorafdelingen på The Animation Workshop udbyder tre bachelorlinjer: Karakteranimation (CA), Computer Graphic Arts (CGA) og Grafisk Fortælling (GS). De tre linjer yder professionel uddannelse af højeste kvalitet. The Animation Workshop har et stort netværk i animationsbranchen af professionelle fagfolk fra hele verden, der underviser og også har deltaget i udviklingen af uddannelserne. På The Animation Workshop forberedes de studerende til de udfordringer og krav, der følger med en karriere inden for TV, tegneserier, film, spil eller reklamebranchen.

Animationslinjernes varighed er 3½ år og svarer til 210 ECTS points. Grafisk Fortælling varer 4 år og svarer til 240 points. De tre linjer er alle en del af VIA University College og er godkendt under ministeriet for Børn og undervisning. Undervisningen på de tre bachelorlinjer foregår på engelsk.

Hvilken linje passer til mig?
Det er vigtigt, at du har en idé om, hvilken linje, der passer dig bedst. Den primære forskel mellem de to animationslinjer er, at Karakteranimation fokuserer på figurers bevægelse og skuespil, mens Computer Graphic Arts koncentrerer sig om scenografi og design. Kort sagt:

Som Karakteranimatorer lærer du at vække karaktererne til live på papiret og i computeren. Du får os til at tro, at nogle streger på et stykke papir eller en samling geometriske figurer på en computerskærm har følelser og personlighed. Det er dig, der puster liv i animationsfilmene og skaber engagement og indlevelse hos seerne.

Som Computer Graphic Artist lærer du at designe figurer og hele verdener helt fra bunden. Du udvikler alt det, der ikke bevæger sig i animationsfilm og spil, lige fra fængslende baggrunde til avancerede karakterdesigns i både 2d og 3d. Det er dig, der giver film og spil det endelige look.

Som Grafisk Fortæller lærer du at fortælle gennem tegneseriemediet. Med andre ord leges her med sekvenser af billeder, der tilsammen udgør en sammenhængende fortælling. Du arbejder med både manuskript og billede – og særligt det samspillet mellem dem - så visionen træder tydeligt frem for læseren.

Alligevel er der mange overlappende kurser, og du får en vis grad af frihed til at udvikle dine færdigheder inden for de områder, der optager dig særligt.

Studieordning for Animation og CG Arts
Studieordning for Grafisk Fortælling

Bekendtgørelse

Dimittendundersøgelse

Opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse

Studieaktivitetsmodel